miercuri, 14 mai 2008

Ce tinuta sa adopti la serviciu

Lasand de-o parte aptitudinile necesare pentru a avea un job, amintim un aspect important care te poate ridica sau cobora in cadrul companiei.

In functie de mediul in care lucrezi trebuie sa te adaptezi la cerintele jobului respectiv si sa te ridici la nivelul colegilor tai.

O mare parte dintre angajatori se plang de tinutele indecente sau inadecvate cu care angajatii se prezinta la locul de munca. Sa ai o tinuta decenta si corespunzatoare nu inseamna doar o vestimentatie adecvata. Atitudinea pe care o ai trebuie sa fie in stransa legatura cu aspectul. Daca te duci imbracat decent la serviciu, indiferent de conditiivei da dovada de respect pentru tine si pentru cei din jurul tau. Principalul model pe care este bine sa-l urmezi este seful tau. Daca adopta o tinuta sport nu-ti fie teama sa porti ceva asemanator. Daca este genul de persoana care nu renunta niciodata la tinuta eleganta, ai face bine sa-l urmezi.

Daca esti angajat nou intereseaza-te daca exista anumite reguli in ceea ce priveste vestimentatia. Multe companii isi impun propriul stil in ceea ce priveste costumatia angajatilor. De aceea este bine sa fii informat, altfel risti sa ai surprize. Alege haine care sa nu atraga atentia in mod deosebit.

In cazul barbatilor combinatiile nu pot fi foarte deranjante, insa femeile trebuie sa acorde atentie fiecarui detaliu.

Cand sa apelezi la tinute elegante:

- Evenimente speciale. Petreceri, aniversari, sarbatori,orice eveniment special din cadrul companiei necesita o costumatie speciala, de cele mai multe ori eleganta (asta in cazul in care nu este vorba despre un eveniment mai special cum ar fii balul mascat)

- Sedintele importante la care participa un numar mare da angajati au o mare importanta pentru crearea unei imagini. O tinuta office este de bun augur si iti creaza o imagine adecvata care cu siguranta va da bine in fata colegilor si a sefilor.

In ceea ce priveste munca la birou, sunt recomandate culorile care nu atrag atentia in mod deosebit. Preferabil este sa pastrati hainele de culoare neagra pentru evenimente speciale care cer o tinuta eleganta.

Indiferent de ce culoare alegi, ce haine porti, foarte important este sa iti completezi aspectul cu o atitudine corespunzatoare.

Niciun comentariu: