duminică, 11 mai 2008

Cladeste-ti cariera cum vrei, nu cum poti?

Daca te numeri printre persoaele care isi doesc o cariera invidiata de altii, nu trebuie decat sa ti-o cladesti cu pasiune. Multi dintre noi lasam lucrurile sa vina de la sine si nu venim cu imbunatatiri in ceea ce priveste evolutia carierei profesionale. O inaintare treptata si lenta pe drumul care duce spre cariera ideala iti va aduce cu siguranta o multime de avantaje.

Crezi ca daca ai avea ocazia sa evoluezi intr-un timp foarte scurt ai reusi sa acumulezi si informatiile de care ai nevoie pentru a desfasura o activitate corespunzatoare? In acest caz probabil ar trebui sa fii 100% dedicat carierei tale. Lucru care iti poate rapi timpul pe care de obicei il aloci altor activitati.

Nu te stradui sa faci lucruri iesite din comun daca nu este cazul. Risti sa te agiti prea mult si in final sa fii dezamagit de rezultatele pantru care ai muncit foarte mult dar nu au fost apreciate de superiori.

Gaseste un echilibru intre toate activitatile pe care le ai si organizeaza-ti un program echilibrat care sa cuprinda toate lucrurile importante care iti doresti sa le faci. O cariera cu o fundatie puternica va avea un viitor lung si presarat cu succes si implinire pe plan profesional dar si personal. Lipsa de interes nu poate duce la o cariera reusita, poate doar la un simplu job care nu-ti va oferi satisfactii pe toate planurile.

Poate de multe ori te-ai gandit ce trebuie sa faci pentru a avea o cariera de succes si de fiecare data nu ai ajuns la o concluzie satisfacatoare.

Noi credem ca nu exista o reteta perfecta care sa-ti asigure succesul profesional fara sa mai aduci unele modificari.. Cheia reusitei o reprezinta interesul pe care il acorzi carierei si dorinta de cunoastere pe care o ai, bineinteles legat de domeniul in care lucrezi. Este foarte important sa-ti iubesti meseria, ceea ce faci sa faci cu placere, cu pasiune, cu intentia si dorinta de a-ti face meseria din ce in ce mai bine.

Cariera reprezinta mult mai mult decat dorinta de a avea o situatie materiala buna asa ca lasa materialismul de-o parte si concentreaza-te mai mult asupra cunostintelor.

Cum spuneam mai devreme, nu exista o reteta care sa ofere succesul deplin in cariera, totul depinde numai de tine si de seriozitatea cu care tratezi lucrurile.

Niciun comentariu: