miercuri, 21 mai 2008

Cum sa-ti gasesti un loc de munca

Daca ai un job bun esti respectat, apreciat si ti se deschid multe usi fara un efort prea mare venit din partea ta. De aceea job-ul reprezinta un aspect foarte important pentru orice persoana care isi doreste aceste lucruri.

In general persoanele care se ocupa cu recrutarea noului personal sunt interesate sa descopere noi talente si bineinteles de fiecare data il aleg pe cel mai bun.

In prezent sunt multe modalitati prin care iti poti gasi un job (ziare speciale cu anunturi, site-uri etc.)

Companiile care au o activitate la nivel inalt isi publica anunturile pe site-uri deoarece in acest fel pot selecta CVurile cele mai bune si care se potrivesc cu cerintele postului disponibil.

Daca iti publici CVul pe site este avantajos nu numai pentru angajator ci si pentru tine. Vei putea economisi timp si vei fi chemat la interviu numai daca angajatorul considera ca ai calitatile si pregatirea necesare pentru a primi postul respectiv.

Profita de orice solicitare de a participa la un interviu chiar daca nu pare a fi ceea ce-ti doresti. Poti fi surprins de cate lucruri noi vei afla iar in ceea ce priveste experienta, cu siguranta nu vei avea nimic de pierdut.

Drumul pana la obtinerea unui job poate fi uneori foarte greu.

Este nevoie de un CV bine realizat care sa oglindeasca intreaga ta activitate din trecut, trecerea printr-un interviu este obligatorie iar pe parcursul timpului angajatorul isi poate supune personalul la o serie de teste pentru a se asigura ca a luat decizia corecta in ceea ce priveste noul angajat.

Domeniul de activitate pe care ti l-ai ales trebuie sa ti se potriveasca, nu poti avea rezultate foarte bune daca nu iti face placere sa lucrezi in mediul respectiv, asta ar insemna sa-ti dezamagesti superiorii iar acest lucru nu-ti va aduce nici un beneficiu.

Pentru a te prezenta la un interviu trebuie sa ai o tinuta corespunzatoare care sa nu iasa in evidenta prin accesorii sau culori extravagante. Recomandat este sa porti o tinuta office, asta in cazul in care job-ul tau presupune activitatea la birou. Important este sa te adaptezi in functie de situatie.

Verifica-ti cunostiintele inainte de a te prezenta la interviu. Cu siguranta angajatorul va fi mult mai impresionat daca te vei afisa in fata sa cu un pachet de informatii bine cultivate. Acest aspect este mult mai important decat tinuta.

Atitudinea este cheia. Concentreaza-te si incearca sa gandesti pozitiv. Daca ai emotii camufleaza-le cat mai bine, gandeste-te ca vei trece peste obstacole mult mai grele decat un banal interviu.

Odata ajuns la interviu trebuie sa fii foarte convingator si sa-l faci pe angajator sa inteleaga ca esti persoana de care are nevoie.

Primele minute dintr-un interviu sunt decisive pentru viitorul tau, de aceea ai foarte mare grija ce vei spune. Este bine sa folosesti un vocabular elevat dar asta fara sa fii incordat si sa lasi impresia ca ai invatat "poezia" de acasa. Totul trebuie sa decurga intr-o atmosfera destinsa, asa vei arata ca te poti acomoda fara probleme.

In concluzie putem spune ca pasii care trebuiesc parcursi pentru a obtine un job pot fi grei dar si usori, totul depinde de pregatirea fiecarei persoane.

Niciun comentariu: