joi, 8 mai 2008

Daca vrei, poti!

O persoana care spune „nu pot” este catalogata ca fiind o persoana fara vointa, delasatoare. Oare putem sustine cu tarie ca acest lucru este adevarat? Personal cred ca nu totul depinde doar de vointa.

Pentru a nu mai folosii expresia „nu pot” trebuie sa avem si o multime de informatii, asta in functie de sarcina pe care o avem. Ca sa ma pot face inteleasa pot spune ca „daca vrei poti” este adevarata din punctul meu de vedere in proportie de aproximativ 98%. Probabil va intrebati unde au ramas cei 2%...ei bine, consider ca o mica parte depinde si de alti factori.

Sunt situatii cand ni se ofera o singura sansa si chiar daca o valorificam la maxim putem sa o dam in bara. Nu putem sa fim fruntasi in toate situatiile si totusi unii vin si ne zic: „Daca iti doreai...reuseai!”. Oare este o atitudine corecta fata de cel care tocmai a pierdut o ocazie unica? Cu siguranta acest gen de “critica” nu ajuta la remedierea situatiei.

Nu putem scapa de toate obstacolele dar cu siguranta putem imbunatatii evolutia noastra, prin munca si vointa. Astfel nu mai riscam sa intampinam tot felul de probleme referitoare la lipsa de pregatire.

Visele mele se implinesc cand bat din palme sau cand clipesc” , frumoase cuvinte dar din pacate de cele mai multe ori realitatea nu e tocmai asta. Si totusi asta nu inseamna ca nu trebuie sa facem tot posibilul pentru a ne indeplinii visele, conteaza foarte mult atitudinea pe care o avem si felul in care abordam fiecare obstacol care ne iese in cale.

In concluzie pot spune ca “nu pot” face parte din vietile noastre. Cat de des il folosim depinde 95% de noi, 3% de cei din jurul nostru, si 2% de situatia care ne este prezentata. Noi avem controlul deci aproape orice vis poate fi realizat.

Niciun comentariu: