sâmbătă, 17 mai 2008

Buna ziua! Sunt noul dumneavoastra angajat!

Chiar daca ai experienta sau nu, daca esti proaspat absolvent sau o persoana cu scoala vietii, gandul ca va trebui sa iesi in fata noilor colegi pentru a te prezinti, iti cam da fiori. Prima zi este foarte importanta pentru viitorul tau in cadrul companiei respective. Incearca sa faci o impresie buna chiar daca emotiile iti dau tarcoale si te fac sa te porti nu tocmai original.

Daca nu-ti cunosti noii colegi si nu esti prezentat oficial, ia-ti inima in dinti si prezinta-te, vei da dovada de prietenie si educatie. Un punct in plus pentru prima impresie. In cazul in care nu esti familiarizat cu cladirea/locul in care vei lucra, roaga-ti seful sau un coleg sa te insoteasca si sa-ti prezinte birourile/locurile cu care vei avea legatura. Este perfect normal sa fii retinut in discutiile cu sefii sau colegii, esti la inceput de drum, insa acest lucru trebuie sa fie inlaturat odata cu trecerea timpului. Probabil nu vei stii ce ai de facut, acesta nu este un motiv sa te uiti pe pereti pana va veni cineva sa-ti zica ce sa faci. Implica-te, intreaba,interactioneaza cu colegii, te va ajuta sa fii vazut bine inca din prima zi.

Fii ordonat, nu te uita la colegii tai care isi lasa lucrurile in dezordine, nu trebuie sa ii imiti din toate punctele de vedere, copiaza doar lucrurile bune si fa totul ca la carte, sau cel putin poti sa incerci.

Nu trebuie sa te simti insultat daca seful sau colegii tai vor sa iti arate lucruri noi, fii receptiv si tine cont de parerile lor. Pentru inceput ai multe de invatat, indiferent de pregatirea pe care o ai, fiecare companie are stilul sau de lucru, iar tu trebuie sa te adaptezi.

Angajatorii nu cauta persoane dezinteresate care amana o sarcina de pe o zi pe alta, asa ca daca ai ceva de facut, fa cand ti se cere, nu cand esti plictisit si din lipsa de ocupatie iti indeplinesti misiunea .

Crezi ca ai trecut cu succes testul primei zile in cadrul noului tau job?

Daca da, tine-o tot asa, ai pornit cu dreptul, continua sa te implici si cu siguranta vei avea o cariera de succes. Daca te-ai cam dezamagit nu-ti pierde curajul, toti colegii tai au trecut prin aceeasi experienta si te vor intelege. Mai ai timp sa indrepti gresala facuta.

Concluzia o putem trage cu totii: daca vrei sa fii respectat de colegi si de sef, porneste cu dreptul, castiga-ti respectul oferind respect si fii receptiv si deschis la orice sugestie.

Niciun comentariu: