marți, 6 mai 2008

Reteta succesului

Toti incercam sa gasim un echilibu in ceea ce priveste succesul nostru pe plan profesional. Daca reusim sau nu, depinde doar de noi si de felul cum punem in practica sfaturile pe care le primim.

Pentru o reteta de succes avem nevoie de cateva ingrediente de baza:

- In primul rand o persoana trebuie sa aiba vointa, sa-si doreasca sa aiba succes. Fara vointa si dorinta de a inainta in cariera nu pot aparea rezultate bune.

- Cunostinte, pregatire. Daca nu le stapanesti este cam greu sa inaintezi cu succes dar nu imposibil, poti capata cunostinte si pe parcursul timpului insa pentru asta e nevoie de multa constiinciozitate si dorinta de cunoastere. Pentru a reusi ai nevoie de multe calitati pe care ti le poti insusi singur prin munca si interes.

- Imaginatia te ajuta sa-ti organizezi activitatile, sa vii cu lucruri noi si sa-i impresionezi pe cei din jurul tau.

- Rabdarea te va ajuta sa iti rezolvi problemele eficient.

- Dorinta de a muncii. Daca nu-ti doresti sa muncesti si nu-ti face placere, degeaba investesti alte lucruri. Ceea ce faci trebuie sa faci cu placere si sa te implici cu bucurie in fiecare activitate pe care o desfasori.

- Seriozitatea nu trebuie sa lipseasca. Da dovada de seriozitate si astfel vei capata increderea celor din jurul tau, pana la urma urmei acestia sunt cei care te pot face sa mergi mai departe si sa capeti respectul celor din jurul tau.

- Spiritul de observare, energia pe care o emani sunt foarte importante pentru cariera ta. Nu trebuie sa tratezi lucrurile cu indiferenta, chiar daca cei din jurul tau fac asta. Demonstreaza ca faci totul cu pasiune si tu vei fi singurul care va avea de castigat.

- Invata sa respecti si vei fi respectat! Este foarte important sa te porti cat mai disciplinat cu cei din jurul tau. Respectandu-i vei fii platit cu aceeasi moneda iar acest lucru iti va da incredere in tine si in ceea ce faci.

Pentru a-ti „condimenta” evolutia adauga un plus de energie, entuziasm si pune multa dragoste in tot ceea ce faci.

Nu pot spune ca exista o reteta perfecta care sa-ti asigure succesul garantat, probabil nimeni nu se poate lauda ca a descoperit aceasta cheie a succesului, dar daca dispui de toate calitatile enumerate mai sus, cu siguranta te poti lauda cu o cariera de invidiat.

Acestea fiind spuse, nu ramane decat sa incerci, poate chiar sa reusesti sa iti creezi propria reteta care sa-ti asigure succesul in cariera si pe plan profesional.

Un comentariu:

Anonim spunea...

caut loc de munca urgent